Landgoed Huize Bergen
Draai uw telefoon om de website te bekijken
Vught Klassiek: muziek op zondag

Vught Klassiek: muziek op zondag

De combinatie ‘Landgoed Huize Bergen’ en ‘Muziek’ gaat ver terug in de geschiedenis. Toen Wim van Beuningen, de zoon des huizes, nog jong was werd al een uitzonderlijk muzikaal talent bij hem ontdekt. Later ging hij dan ook naar Parijs om in de leer te gaan bij beroemde componisten zoals Ravel en Milhaud om zo uit te groeien tot componist met een uitzonderlijk muzikaal geheugen. 

Landgoed Huize Bergen acht het nu tijd om de geschiedenis te laten herleven en de muzikale klanken na al die jaren weer terug te brengen op het landgoed. Iedere laatste zondag van de maand kunt u tijdens Vught Klassiek genieten van aanstormend en zeer verrassend jong talent in de vorm van sfeervolle klassieke concerten. 

Landgoed Huize Bergen helpt met Vught Klassiek aanstormende talenten aan een podium om concertervaring op te doen. En de bezoekers genieten van enthousiaste en veelbelovende toptalenten in een sfeervolle ambiance. Voor Vught Klassiek zijn jonge musici geselecteerd uit heel Nederland en buitenland. Stuk voor stuk topmusici van morgen! En bij ieder concert is er een jonge presentator die zorgt voor een interview met de musici, om ook kennis te maken met de mens achter de muziek. 

Naar overzicht