Landgoed Huize Bergen
Draai uw telefoon om de website te bekijken
De kunst van de vechtsport

De kunst van de vechtsport

U maakt op unieke wijze kennis met de schermsport. De instructeurs zorgen er voor dat alle materialen klaar staan zodat u met uw team gelijk aan de slag kan.

Na de introductie en welkom start het programma met een korte inleiding. Hierbij wordt de geschiedenis van de schermsport toegelicht en krijgen de deelnemers uitleg over de verschillende disciplines. (Floret, degen, sabel). Natuurlijk worden de verschillende wapens getoond. 

Daarna starten we het voetenwerk. De deelnemers worden in stelling gezet (en garde) en leren de basis voetpassen die voor het schermen van essentieel belang zijn. Er wordt al gelijk een bijzondere vorm geboden. Als het voetenwerk onder de knie is krijgt iedere deelnemer een sabel, handschoen, masker en vest. Vervolgens worden een aantal aanvallen geleerd en aansluitend de weringen (verdedigingstechnieken). Al snel gaan de deelnemers over tot een duel en bij voldoende tijd wordt er met teams geduelleerd.

kledingadvies

Sportieve vrijetijdskleding en schoenen worden aanbevolen. Reservekleding kan soms ook goed van pas komen. Tijdens het schermen kan men het wel een beetje warm krijgen vandaar dat het prettig is om eventueel reserve kleding en deodorant mee te nemen. Let op! Gebruik zaalsportschoenen wanneer de workshop in een sportzaal gegeven wordt.

duur

minimaal 1 uur tot maximaal 2 ½ uur.

Prijs op aanvraag.

Naar overzicht