Landgoed Huize Bergen
Draai uw telefoon om de website te bekijken
Teamwork

Teamwork

Niets is zo leuk als het wedstrijdelement maar de nadruk ligt op het gezellig samenwerken tijdens de verschillende opdrachten. Met teambuildingsactiviteiten kunt u eindeloos variëren. 

bamboe toren

Met bamboe latten van verschillende lengte en elastiek moeten de deelnemers een zo hoog mogelijke toren bouwen of een zo fraai mogelijke constructie. Deze toren/constructie moet natuurlijk zonder hulpmiddelen
overeind blijven staan. Een goed ontwerp bedenken en dan samen aan de slag.

blind parcours

Met elkaar een parcours lopen terwijl iedereen geblinddoekt is behalve de coach. Hij of zij moet het team goed sturen en door de natuurlijke obstakels leiden. Wil de groep een beetje luisteren en is de coach duidelijk in de
aanwijzingen? Welk team scoort de beste tijd.

highlandgames

De highlandgames zijn gebaseerd op de traditionele krachtmetingen van de Schotse Hooglanden. Onderdelen zijn o.a. paalwerpen, spijkerslaan, pole hold en de tug-Ó-war, oftewel het touwtrekken.

katapult bouwen

Met een aantal palen en touw moet het team een constructie bouwen waar uiteindelijk een bal mee weg geschoten moet worden. Als de bal dan gevangen wordt door 1 van de teamleden dan scoort men punten, hoe
verder weg, hoe meer punten. Hoe beter de constructie des te meer kans op succes.

djenga

Bij dit reuze spel moeten de teams zo slim mogelijk stenen uit de toren halen en weer plaatsen bovenop de toren. Aanraken is pakken. Laat een team de toren omvallen dan wint het andere team de punten. Als er nog tijd over is volgt een revanche.

treasure hunt

In een niet te betreden vlak van 3 x 3 meter staat precies in het midden een schatkist. In deze kist zit informatie over een collegae, de afdeling, bedrijf of algemene vragen. De gegevens moeten één voor één door de deelnemers uit de kist gehaald worden. Om bij de kist te komen maken zij gebruik van 3 palen, diverse knopentouwtjes en heftouwen. Men moet dus goed nadenken hoe men de informatie uit de schatkist krijgt om zodoende de vragen goed te kunnen beantwoorden.

puzzels

Bij deze opdrachten mogen de deelnemers hun hersenen flink laten werken, diverse opdrachten liggen klaar. Overleggen, luisteren en de tijd bewaken, welk team lost het probleem op en scoort extra punten.

mikado

Het reuze mikadospel is een spel waarbij het aankomt op intelligentie en een vaste hand. Het beginnende team laat de stapel met mikadostokken vallen waarna het andere team nog twee stokken mag verplaatsen zodat het voor het startende team moeilijker wordt. Hier geldt ook de regel: aanraken is pakken. Beweegt de stok dan is de andere partij aan de beurt. Welk team scoort de meeste punten?

Prijs en programma op aanvraag.

 

Naar overzicht