Landgoed Huize Bergen
Draai uw telefoon om de website te bekijken
Uwe vertelt:

Uwe vertelt:

“Mijn liefde voor bier begon al op vroege leeftijd. Waar ter wereld ik ook ben, ik ga altijd op zoek naar nieuwe, bijzondere speciaal bieren. Wat begon als een hobby groeide uit tot mijn beroep. Vanaf 2015 draag ik officieel de titel Diplom-Biersommelier.

Vanuit de door mij gebrouwen bierreeks Vughtsbier bezocht ik Landgoed Huize Bergen met regelmaat om daar de voorraad aan te vullen. Mijn enthousiasme voor lokale bieren sloeg al snel over op Jeroen waaruit het idee voor het brouwen van een eigen huisbier voor Landgoed Huize Bergen is ontstaan.

Meer en meer mensen transformeren van gewone bier drinkers naar bier genieters. Jeroen zocht voor de totstandkoming van dit bier een aantal gepassioneerde collega’s bij elkaar voor ‘het bierteam’. Samen met het bierteam begon ik het proces met een voorstel rondje. Welke smaken, geuren en tradities waren voor hen belangrijk en wat konden we meenemen vanuit de historie van Landgoed Huize Bergen. Daar kwamen bijzondere verhalen uit waarna het maken van een receptuur en het proef brouw proces kon beginnen.”

- Uwe
Biersommelier Vughtsbier

Naar overzicht