Landgoed Huize Bergen
Draai uw telefoon om de website te bekijken
RESTAURANT | proef ons eigen gebrouwen speciaalbier 'de Pluimgraaf'

RESTAURANT | proef ons eigen gebrouwen speciaalbier 'de Pluimgraaf'

Ons huisbier is nu al een succes! In februari presenteerden wij het eerste flesje maar wij mogen nu al weer beginnen aan een tweede brouw. De Pluimgraaf is geïnspireerd op het verhaal van de vroegere tuinbaas van Landgoed Huize Bergen. Nieuwsgierig naar zijn verhaal? Bekijk dan deze video.

“Speciaal bier is al enige tijd weer enorm populair. Het heeft weer een ambachtelijk imago gekregen. Het lokale karakter van dit product spreekt onze gasten enorm aan. Niet alleen de toeristen van ver, maar ook op ons terras bij lokale gasten zien wij de vraag naar lokaal bier toenemen. Naast Vughts Heideblond is de Pluimgraaf dan ook een unieke aanvulling op de kaart”, aldus Jeroen, F&B manager Landgoed Huize Bergen.

De bijzondere receptuur en de naam zijn geïnspireerd op een vroegere tuinman van het landgoed in Vught. Die naast het onderhouden van de tuin ook verantwoordelijk was voor de zorg voor de vele vogels in het park. Het bier is naast hop en Brabants water gebrouwen met uitheemse kruiden en specerijen. Rooibos voert de boventoon. Een verrassende samenstelling met een onverwacht fris resultaat. Laag in alcohol is het bier echter niet, maar met 6,4 % valt de Pluimgraaf nog net niet onder de echt zware bieren.

gebrouwen en gebotteld

De Pluimgraaf is gebrouwen en gebotteld door onze eigen Jeroen, Jerreau, Angelique en Rohan samen met Uwe van VughtsBier.

terras

Nieuwsgierig geworden naar ons eigen gebrouwen speciaal bier? Breng dan een bezoek aan ons terras en u vindt de Pluimgraaf exclusief bij Landgoed Huize Bergen op de kaart. 

 

Naar overzicht