Landgoed Huize Bergen
Draai uw telefoon om de website te bekijken
MVO | Handen uit de mouwen tijdens NLdoet

MVO | Handen uit de mouwen tijdens NLdoet

Op zaterdag 11 maart staken wij samen met onze collega's van EIGENTIJDSERF en bestuursleden van de Joannes Bosco Stichting onze handen uit de mouwen voor Playing for Success Eindhoven tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland; NLdoet.

Onder andere het opruimen van de opslagruimte en het ophangen van voetbalshirts waren onze taken. De grootste uitdaging was een mega memorie spel. Zeker 36 speelkaarten van 30x30 cm moesten worden geschuurd, worden voorzien van een illustratie en daarna worden geschilderd. Gelukkig met succes want later ontvingen wij van Playing For Success deze foto van de jongeren in actie met het spel.

MVO - spel gemaakt tijdens NL doet

Playing for Success

Playing for Success Eindhoven is een van de doelen die met opbrengsten van Landgoed Huize Bergen en EIGENTIJDSERF via de Joannes Bosco Stichting wordt gesteund. Het is een uniek concept waarbij ontwikkelingskansen van kinderen en jongeren worden vergroot. Het gaat hierbij altijd om kinderen die een “steuntje in de rug” kunnen gebruiken bij:

  • Het vergroten van hun zelfvertrouwen;
  • De motivatie;
  • De samenwerking met andere kinderen;
  • Positiever over zichzelf mogen zijn.

Samen met de kinderen (groep 6,7 en 8 van het basisonderwijs) werkt Playing for Success aan bovenstaande doelen. Het streven is dat kinderen zich beter voelen over zichzelf en het hierdoor op school ook beter gaat. Playing for Success Eindhoven werkt in de WOW-omgeving van het Philips Stadion. Dit is een plek waar buiten het schoolse kader geleerd kan worden en bijzondere ervaringen worden opgedaan. De kinderen worden bij Playing for Success met positieve aandacht door een professional en een persoonlijk begeleider gecoacht. De kinderen oefenen o.a. in het voor de groep staan, met andere kinderen samenwerken, overleggen, grenzen stellen en hun mening uiten.

NLdoet

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Naar overzicht