Landgoed Huize Bergen
Draai uw telefoon om de website te bekijken
HOTEL | Bouwen aan de toekomst met een bouwontbijt

HOTEL | Bouwen aan de toekomst met een bouwontbijt

De start van de bouwwerkzaamheden voor nieuwe hotelkamers bij Landgoed Huize Bergen is een feit. Vrijdag verzamelden alle betrokken projectleiders zich vroeg in de ochtend op het landgoed in Vught voor een bouwontbijt. Symbolisch ging de eerste schep de grond in.

In de geplande nieuwbouw worden 39 luxe tweepersoons hotelkamers gerealiseerd verdeeld over 3 bouwlagen. Het ontwerp is onderdeel van het door Jeanne Dekkers Architectuur ontworpen masterplan, dat opgedeeld is in drie fasen. Daaropvolgend wordt er een masterplan ontwikkeld voor het monumentale park, zodat ook deze voor toekomstige generaties gewaarborgd kan worden.

Het bouwprojectmanagement is in handen van TEKTON, het project wordt uitgevoerd door bouwgroep Moonen. De overige teamleden zijn Ingenieursbureau Van de Laar, Ingenieursbureau Ulehake, installatiebedrijf Van Delft Groep, Otis, Promantor, de Koornbeemd en Welvaarts Elektro.

“Werken aan duurzame relaties is maatwerk. Wij investeren graag in een goede samenwerking met alle betrokken bouwpartners. Door middel van dit bouwontbijt geven we gezamenlijk een goede start aan het project. Wij kijken er naar uit om met deze partners te gaan bouwen aan de toekomst”, aldus Marc van den Broek directeur Landgoed Huize Bergen.

De bouw is inmiddels in volle gang en wordt in het voorjaar van 2017 opgeleverd.

passief bouwen

Omdat opbrengsten van het hotel ten goede komen aan ideëel doelen via de Joannes Bosco Stichting is duurzaam bouwen een logische keuze. De nieuwe hotelvleugel wordt gebouwd volgens de duurzame principes van passief bouwen. De uitbreiding krijgt goed geïsoleerde gevels, daken en vloeren, waardoor de installaties voor het verwarmen en ventileren beperkt kunnen worden. Hiermee wordt vier keer minder energie verbruikt dan bij standaard bouwen en zal de CO2 uitstoot ca. 50% minder zijn. 

Naar overzicht