Landgoed Huize Bergen
Draai uw telefoon om de website te bekijken
Cultuurarrangement - 2 nachten

Cultuurarrangement - 2 nachten

Den Bosch heet u van harte welkom in zijn eeuwenoude binnenstad vol historische steegjes. Met dit arrangement kunt u uw bezoek aan Het Noordbrabants Museum in Den Bosch combineren met een overnachting op een landgoed. Daarnaast kunt u met de Van Gogh fietsroutekaart de speciale fietsroute in regio Helvoirt en 's-Hertogenbosch ontdekken. 

Cultuurarrangement

  • 2 x Overnachting in een tweepersoons hotelkamer
  • Upgrade naar Deluxe hotelkamer in gastenverblijf de Botanica
  • 2 x Uitgebreid ontbijt in de monumentale Villa
  • 1 x 3-gangen diner in de monumentale Villa
  • Entree tickets voor Het Noordbrabants Museum
  • Van Gogh fietsroutekaart - editie Helvoirt en 's-Hertogenbosch

vanaf 142,50 per persoon op basis van twee personen.

let op: het museum is op maandag gesloten.

arrangement reserveren

Check-in is mogelijk vanaf 14.00. Wij vragen u op de dag van vertrek voor 11.00 uur uw sleutel weer in te leveren voor check-out. 

Cultuurliefhebber

Meer informatie over het Noordbrabants Museum is te vinden op de website van het Noordbrabants Museum.

Ontbijt

Voor het ontbijt heeft u nu de keuze uit 'ontbijt op bed' service of een geserveerd ontbijt in het restaurant van het centraal gelegen landhuis. 

Lunch & diner

Ons restaurant is gelegen in het monumentale landhuis. Voor onze gasten zijn wij geopend. Lunch en diner is uitsluitend mogelijk op basis van reservering. Daarnaast bieden wij bijzonder aangename alternatieve voor in het park of op de hotelkamer.

F.R.I.S.

Wij hanteren F.R.I.S. om u een veilige en hygiënische hotel omgeving te bieden.  lees meer over onze maatregelen 

Van Goghs op Landgoed Huize Bergen

Een leuk feit is dat op Landgoed Huize Bergen schilderijen van o.a. Van Gogh hebben gehangen. Het echtpaar Van Beuningen omringde zich met kunst en andere mooie spullen. Charlotte had in Utrecht kunstcursussen gevolgd en ontwikkelde een voorkeur voor stillevens en landschappen.

Aan de muren en kamerschermen hingen te midden van tientallen andere kunstwerken drie Van Goghs. Landscape with Stack of Peat and Farmhouses (1883) dat nu in het bezit is van het Van Gogh Museum. Het is waarschijnlijk geschilderd in Drenthe. Een bijzondere Van Gogh in familiebezit was Twee ratten met een stuk brood, daterend uit 1884, dat zich nu in een privécollectie bevindt. De ratten zijn geschilderd in zijn atelier in Nuenen en kwam terecht in een kist met schilderijen die de behoeftige Vincent voor zestig gulden in Antwerpen van de hand deed. Van Beuningen telde 2100 gulden neer voor de ratten. Tijdens het diner ter gelegenheid van hun zilveren bruiloft gaf Willem aan Charlotte zomaar een Van Gogh cadeau: Avond, het einde van de dag (naar Millet). Het schilderij hangt in het Menard Art Museum van Komaki in Japan.

Hotelkamers

Al onze hotelkamers zijn gesitueerd in verschillende gastenverblijven op het landgoed. bekijk onze hotelkamers

Hotelkamer Den Bosch  

Extra nacht

Natuurlijk kunt u uw verblijf verlengen met één of meer extra nachten. Neem contact met ons op voor meer informatie. Bel 073 658 04 00 of mail reserveringen@huizebergen.nl. 

Fietsverhuur

Het huren van fietsen is mogelijk via de receptie voor €12,50 per fiets per dag op basis van beschikbaarheid. Wilt u zeker zijn van een fiets? Geef dit dan even aan ons door bij uw reservering.

Landgoed Huize Bergen in Vught is zeer goed bereikbaar via de A2 Eindhoven - Den Bosch en parkeren is bij het hotel gratis.

Excl. toeristenbelasting per persoon per nacht. Cultuurarrangement 2020.  
Foto: zomer 1887, Van Gogh Museum, Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting)

Naar overzicht