Landgoed Huize Bergen
Draai uw telefoon om de website te bekijken

Wij zijn open! Tot snel 

onvergetelijke ontmoetingen

Met een verblijf bij Landgoed Huize Bergen draagt u direct bij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. lees hoe

Cultuurarrangement

Cultuurarrangement

Den Bosch heet u van harte welkom in zijn eeuwenoude binnenstad vol historische steegjes. Met dit hotelarrangement kunt u uw bezoek aan Het Noordbrabants Museum in Den Bosch combineren met een overnachting op een landgoed. Daarnaast kunt u met de Van Gogh fietsroutekaart de speciale fietsroute in regio Helvoirt en 's-Hertogenbosch ontdekken. 

Cultuurarrangement - 2 nachten

  • 2 x Overnachting in een van onze gastenverblijven
  • Gratis upgrade indien beschikbaar
  • 2 x Uitgebreid ontbijt in het landhuis
  • Diner op basis van 2-gangen traditioneel op de dag van aankomst
  • Entree tickets voor Het Noordbrabants Museum
  • Van Gogh fietsroutekaart - editie Helvoirt en 's-Hertogenbosch

vanaf 142,50 per persoon op basis van twee personen.

let op: het museum is op maandag gesloten. 

arrangement reserveren

Check-in is mogelijk vanaf 14.00. Wij vragen u op de dag van vertrek voor 11.00 uur uw sleutel weer in te leveren voor check-out. 

Cultuurliefhebber

Meer informatie over het Noordbrabants Museum en de tentoonstellingen is te vinden op de website van het Noordbrabants Museum.

Ontbijt

Een uitgebreid ontbijtbuffet wordt geserveerd in het monumentale landhuis.

Lunch & diner

Het restaurant met terras is gesitueerd in het monumentale landhuis en dagelijks geopend voor lunch en diner. Daarnaast bieden wij bijzonder aangename 1M5 alternatieve voor in het park zoals een goed gevulde picknickmand. 

F.R.I.S.

Met F.R.I.S. zorgen wij voor een veilige en hygiënische hotel omgeving.  lees meer over onze maatregelen 

Van Goghs op Landgoed Huize Bergen

Een leuk feit is dat op Landgoed Huize Bergen schilderijen van o.a. Van Gogh hebben gehangen. Het echtpaar Van Beuningen omringde zich met kunst en andere mooie spullen. Charlotte had in Utrecht kunstcursussen gevolgd en ontwikkelde een voorkeur voor stillevens en landschappen.

Aan de muren en kamerschermen hingen te midden van tientallen andere kunstwerken drie Van Goghs. Landscape with Stack of Peat and Farmhouses (1883) dat nu in het bezit is van het Van Gogh Museum. Het is waarschijnlijk geschilderd in Drenthe. Een bijzondere Van Gogh in familiebezit was Twee ratten met een stuk brood, daterend uit 1884, dat zich nu in een privécollectie bevindt. De ratten zijn geschilderd in zijn atelier in Nuenen en kwam terecht in een kist met schilderijen die de behoeftige Vincent voor zestig gulden in Antwerpen van de hand deed. Van Beuningen telde 2100 gulden neer voor de ratten. Tijdens het diner ter gelegenheid van hun zilveren bruiloft gaf Willem aan Charlotte zomaar een Van Gogh cadeau: Avond, het einde van de dag (naar Millet). Het schilderij hangt in het Menard Art Museum van Komaki in Japan.

Hotelkamers

Al onze hotelkamers zijn gesitueerd in verschillende gastenverblijven op het landgoed. bekijk onze hotelkamers

Hotelkamer Den Bosch  
Deluxe hotelkamer in de Botanica

Extra nacht

Natuurlijk kunt u uw verblijf verlengen met één of meer extra nachten. Neem contact op voor meer informatie via 073 658 04 00 of mail reserveringen@huizebergen.nl. 

Fietsverhuur

Het huren van fietsen is mogelijk via de receptie voor €12,50 per fiets per dag op basis van beschikbaarheid. Wilt u zeker zijn van een fiets? Geef dit dan even aan ons door bij uw reservering.

Landgoed Huize Bergen in Vught is zeer goed bereikbaar via de A2 Eindhoven - Den Bosch en parkeren is bij het hotel gratis.

Op zoek naar cultuur arrangementen in Nederland? Overnachting i.c.m. een museumbezoek en dineren? Dat kan met dit cultuurarrangement van Landgoed Huize Bergen.

 

Excl. toeristenbelasting p.p.p.n.
Cultuurarrangement 2020
Foto | Visit Brabant

Naar overzicht

F.R.I.S.

Met F.R.I.S. zorgen wij voor een veilige en hygiënische hotel, restaurant en meeting omgeving. Wij vragen begrip voor het opvolgen van onze maatregelen.

volgende ervaring ›

Fysieke afstand

Onze faciliteiten en services zijn aangepast op de norm van 1,5 meter afstand. Om deze afstand te waarborgen bieden wij nu niet standaard een Stayover Service. Wenst u deze service wel, geef dit dan aan bij de receptie op de dag van aankomst of...

volgende ervaring ›

Rechts aanhouden

Door altijd rechts te lopen in gangen en op paden houden wij rekening met afstand tot elkaar. Ook geldt er op veel plaatsen eenrichtingsverkeer en gebruiken wij één ingang en één uitgang. De juiste looprichting...

volgende ervaring ›

Infectie & besmetting beperken

Wij geven extra aandacht voor contactoppervlakken en aanraakpunten in en om de hotelkamer, in het restaurant, bij vergaderruimtes en in al onze algemene ruimtes. Daarnaast bieden wij u desinfectiepunten aan. Wij vragen u vaker uw handen te wassen...

volgende ervaring ›

Samen tegen corona

Wij communiceren en adviseren proactief tijdens uw verblijf en vragen hiervoor uw begrip en medewerking. Heeft u vragen, neem dan contact op met onze FRIS-functionaris.

volgende ervaring ›

Vragen? Wij helpen u graag.