Landgoed Huize Bergen
Draai uw telefoon om de website te bekijken

Pssst Secret Deal ontvang 5,- korting op uw hotelkamer  ontdek hoe

onvergetelijke ontmoetingen

Met een verblijf bij Landgoed Huize Bergen draagt u direct bij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. lees hoe

3-daags Vincent van Gogh arrangement

3-daags Vincent van Gogh arrangement

Beleef het verhaal van Vincent van Gogh door de ogen van zijn intimi. Met dit arrangement kunt u uw bezoek aan de tentoonstelling Van Goghs intimi  in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch combineren met een overnachting op een landgoed. Daarnaast kunt u met de Van Gogh fietsroutekaart de speciale fietsroute in regio Helvoirt en 's-Hertogenbosch ontdekken. 

Het 3-daags Vincent van Gogh arrangement is te reserveren van 21 september 2019 t/m 12 januari 2020.

3-daags Vincent van Gogh arrangement

  • 2 x overnachting met ontbijt
  • Deluxe tweepersoonskamer in gastenverblijf de Botanica
  • 1 x 3-gangen diner in de monumentale Villa
  • Entree tickets voor de tentoonstelling Van Goghs intimi  in Het Noordbrabants Museum
  • Inclusief Audiotour
  • Van Gogh fietsroutekaart - editie Helvoirt en 's-Hertogenbosch

vanaf 149,- per persoon op basis van twee personen.

let op: het museum is op maandag gesloten.

arrangement reserveren

Check-in is mogelijk vanaf 14.00. Wij vragen u op de dag van vertrek voor 11.00 uur uw sleutel weer in te leveren voor check-out. 

Van Goghs intimi

Vincent van Gogh was een gepassioneerd man, die soms complexe verhoudingen had met familie, vrienden en collega-kunstenaars. De tentoonstelling Van Goghs intimi laat u kennismaken met de echte Vincent van Gogh door de ogen van zijn vrienden, familie en modellen. De kunstwerken komen onder meer uit Nederlandse collecties, aangevuld met bijzondere bruiklenen uit het buitenland. De expositie bevat ook werk en documenten uit particulier bezit. Daarnaast brengt de tentoonstelling veel bijzondere documenten bijeen waarvan het bestaan bij het grote publiek vrijwel onbekend is. Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op de website van het Noordbrabants Museum.

Van Goghs op Landgoed Huize Bergen

Een leuk feit is dat ook op Landgoed Huize Bergen schilderijen van Van Gogh hebben gehangen. Het echtpaar Van Beuningen omringde zich met kunst en andere mooie spullen. Charlotte had in Utrecht kunstcursussen gevolgd en ontwikkelde een voorkeur voor stillevens en landschappen.

Aan de muren en kamerschermen hingen te midden van tientallen andere kunstwerken drie Van Goghs. Landscape with Stack of Peat and Farmhouses (1883) dat nu in het bezit is van het Van Gogh Museum. Het is waarschijnlijk geschilderd in Drenthe. Een bijzondere Van Gogh in familiebezit was Twee ratten met een stuk brood, daterend uit 1884, dat zich nu in een privécollectie bevindt. De ratten zijn geschilderd in zijn atelier in Nuenen en kwam terecht in een kist met schilderijen die de behoeftige Vincent voor zestig gulden in Antwerpen van de hand deed. Van Beuningen telde 2100 gulden neer voor de ratten. Tijdens het diner ter gelegenheid van hun zilveren bruiloft gaf Willem aan Charlotte zomaar een Van Gogh cadeau: Avond, het einde van de dag (naar Millet). Het schilderij hangt in het Menard Art Museum van Komaki in Japan.

Hotelkamers

Al onze hotelkamers zijn gesitueerd in verschillende gastenverblijven op het landgoed. Met dit arrangement overnacht u in een Deluxe hotelkamer in gastenverblijf de Botanica. 

Ontbijt, lunch & diner

Ontbijt serveren wij in de centraal gelegen monumentale Villa ook kunt u hier in het restaurant terecht voor lunch en diner. Wilt u in alle rust genieten van een drankje, dan staan wij voor u klaar in de sfeervolle Salon of buiten op het terras.

Fietsverhuur

Het huren van fietsen is mogelijk via de receptie voor €12,50 per fiets per dag op basis van beschikbaarheid. Wilt u zeker zijn van een fiets? Geef dit dan even aan ons door bij uw reservering.

Landgoed Huize Bergen in Vught is zeer goed bereikbaar via de A2 Eindhoven - Den Bosch en parkeren is bij het hotel gratis.

 

Excl. toeristenbelasting per persoon per nacht.  21 september 2019 t/m 12 januari 2020
Foto: zomer 1887, Van Gogh Museum, Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting)

Naar overzicht

Vragen? Wij helpen u graag.