Landgoed Huize Bergen
Draai uw telefoon om de website te bekijken

groeten uit

Langzaam veranderde Landgoed Huize Bergen van conferentiecentrum naar hotel.

2010 - De Villa werd teruggebracht naar de originele stijl. Aan de hand van oude foto's en met hulp van de Monumentenwacht werd alles zo veel mogelijk teruggeplaatst. Nieuwe items, zoals de bar en de receptie, werden voorzien van een moderne look zodat het authentieke echt origineel blijft.

2016 - Een feestjaar met veel activiteiten en de eerste uitgave van het boek 'Huize Bergen - honderd verhalen' geschreven door Ton de Jong.  Honderd jaar geleden werd de eerste steen van de Villa gelegd in opdracht van Frederik Hendrik Fentener van Vlissingen.

2017 - Waar vroeger kassen vol tropische planten stonden staat nu een nieuwe hotelvleugel met 39 tweepersoons hotelkamers. Geïnspireerd op de rijke verzameling zeldzame planten van voormalig bewoonster Charlotte draagt het nieuwe gebouw de naam 'de Botanica'. De koele tinten van de opkomende zon en de warme tinten van de ondergaande zon bepalen het kleurenpalet. Een ontwerp van Jeanne Dekkers Architectuur die de stijlvolle waarden van het familiehuis wist te vertalen naar de elegante vormen en materialen van nu. De rijk gedecoreerde wallcover is een ontwerp van Daisy James en brengt het verhaal van de kassen terug naar binnen. 

De nieuwe vleugel is gebouwd volgens de duurzame principes van bouwconcept Passief Bouwen. Dit betekent dat er is gewerkt met extra geïsoleerde gevels, daken en vloeren, waardoor de installaties voor het verwarmen en ventileren beperkt kunnen worden. Hiermee wordt vier keer minder energie verbruikt dan bij standaard bouwen en zal de CO2 uitstoot ca. 50% minder zijn. Landgoed Huize Bergen heeft hiermee de eerste hotelvleugel op basis van bouwconcept Passief Bouwen. lees meer

ontmoetingshuis

De historie van Landgoed Huize Bergen kent vele verhalen. Het zomerverblijf werd opleidingscentrum wat zich doorontwikkelde tot hotel. Maar bovenal is en blijft Landgoed Huize Bergen een ontmoetingshuis.